Održan prvi okrugli stol

Dana 25. lipnja 2020. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Info centra održao se prvi okrugli stol na temu podizanja svijesti o važnosti uključivanja djece i mladih u sportsko – rekreacijske aktivnosti.

Na okruglom stolu okupilo se ukupno 11 osoba iz lokalnih udruga i organizacija koje djeluju na području Šibenika i koje u svoje aktivnosti uključuju djecu i mlade.

Tema okruglog stola bila je podizanje svijesti o važnosti uključivanja djece i mladih u sportsko – rekreacijske aktivnosti. Govorilo se o aktivnostima i načinu povećanja socijalne uključenosti ciljane skupine u sportsko – rekreativni program koji im pruža raznolikost za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena. Spomenuti su pozitivni učinci sudjelovanja ciljane skupine u aktivnostima projekta kao što su povećanje socijalne uključenosti, stjecanje novih prijateljstava i upoznavanje svojih talenata.

Poseban naglasak je stavljen na važnost kontinuiteta pružanja navedenih usluga za ciljanu skupinu. Također se pričalo o poticanju dodatne suradnje i motivaciji da se ciljanu skupinu uključi u ostale aktivnosti za djecu i mlade na području Šibensko – kninske županije kako bi se doprinijelo razvoju sportsko – rekreacijskih usluga namijenjenih djeci i mladima.

Partner u projektu je Osnovna škola Meterize.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 870.380,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 739.823,00 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 05. listopada 2018. – 04. listopada 2020. godine.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednika udruge Tomislava Travčića na broj 098/135-4585, ili putem maila na t.travcic@yahoo.com.