Održan drugi okrugli stol

Dana 30. rujna 2020. godine s početkom u 18:30 sati u prostorijama Društvenog centra Šibenik održao se drugi okrugli stol na temu podizanja svijesti o važnosti uključivanja djece i mladih u sportsko – rekreacijske aktivnosti.

Na okruglom stolu okupilo se ukupno 13 osoba iz udruga i  organizacija koje djeluju na području Šibenika i koje u svoje aktivnosti uključuju djecu i mlade.

Tema je bila podizanje svijesti o važnosti uključivanja djece i mladih u sportsko – rekreacijske aktivnosti. Govorilo se o sportsko – rekreacijskim aktivnostima i načinu uključivanja ciljane skupine radi povećanja socijalne uključenosti u društvo. Razmijenjene su ideje za aktivnosti koje bi pružale raznolikost za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena. Spomenuti su pozitivni učinci sudjelovanja ciljane skupine u aktivnostima projekta.

Poseban naglasak je stavljen na važnost kontinuiteta pružanja navedenih usluga za ciljanu skupinu. Također se pričalo o poticanju dodatne suradnje organizacija na području Županije kako bi se doprinijelo raznolikosti ponuđenih usluga namijenjenih djeci i mladima, ali i potaknulo i motiviralo ciljanu skupinu za nastavak sudjelovanja u istima.

Partner u projektu je Osnovna škola Meterize.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 870.380,00 HRK.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85 %): 739.823,00 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, od 05. listopada 2018. – 04. listopada 2020. godine.

Projekt se provodi u suradnji sa Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za više informacija o projektu, možete kontaktirati predsjednika udruge Tomislava Travčića na broj 098/135-4585, ili putem maila na t.travcic@yahoo.com.